LIVE TEXT | Război în Ucraina. Expert: Rușii fură ideile industriei militare ucrainene și le implementează pe propria tehnică

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Expert: Rușii fură ideile industriei militare ucrainene și le implementează pe propria tehnică

Rușii fură ideile industriei militare ucrainene și le implementează pentru piața internă, dar și pentru export. ”În general, complexul militar-industrial rus, în ciuda superiorității sale clare, aproape întotdeauna s-a angajat în a fura idei, nu a le genera”, a precizat comentatorul militar și politic Oleksandr Kovalenko, scrie agenția Unian.

Spion rus FOTO: Shutterstock

Kovalenkol susține că, în acest fel, complexul militar-industrial rus a luat cele mai avansate tehnologii dezvoltate de Ucraina și le-a implementat în grabă într-un nou complex, care, printre altele, este planificat să fie exportat.

UPDATE 04:34 Expert: Revolta Wagner este doar una din amenințările la adresa lui Putin

Scopul celor din spatele revoltei împreună cu Prigojin este să implementeze scenariul înlăturării „ușoare” a lui Putin de la putere, potrivit șefului consiliului de administrație al organizației publice „Centrul de Studii Juridice Militare”, scrie Agenția Unian.

UPDATE 02:21 Atac cu drone în Zaporojie, Nikolaiev. Autoritățile recomandă cetățenilor să stea la adăpost

Explozii în Zaporojie și Nikolaievîn cursul nopții, Forțele Aeriene ale Ucrainei au sfătuit cetățenii să rămână la adăpost pentru a reduce riscurile, informează TCH.

UPDATE 01:30 „Wagner” continuă să recruteze mercenari pentru războiul din Ucraina în toată Rusia - BBC

Compania militară privată „Wagner” încă recrutează militanți în toată Rusia pentru a participa la războiul împotriva Ucrainei. Acest lucru se întâmplă în ciuda recentei tentative de lovitură de stat eșuate a lui Prigojin, care deține compania, scrie BBC.

UPDATE 00:57 Rușii verifică telefoanele locuitorilor de la Lugansk

Forțele rusești intensifică represiunea în teritoriile ocupate, armata verifică telefoanele rezidenților locali din teritoriul ocupat al regiunii Luhansk, scrie agenția Unian.

UPDATE 22:50 FMI a fost de acord să ofere Ucrainei o nouă tranșă de 890 de milioane de dolari

Consiliul de administrație al Fondului Monetar Internațional (FMI) a finalizat prima revizuire a programului de finanțare extins pentru Ucraina în cadrul Mecanismului de finanțare extins (EFF). Fondul va aloca circa 890 de milioane de dolari, scrie agenția Unian.

UPDATE 22:21 Imperiul media al lui Prigojin ar putea ajunge pe mâinile amantei lui Putin

Holdingul Patriot, care include mass-media asociată cu Evgheni Prigojin, inclusiv RIA FAN, caută un nou proprietar, scrie The Bell. Detalii aici

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?